Jak zrobić lany biszkopt używając tortownicy 28cm

Jeśli chcesz zrobić lany biszkopt, musisz użyć tortownicy o rozmiarze 28 cm, ponieważ normalna tortownica nie nadaje się do robienia lanego biszkoptu. Lepiej jest więc użyć tego konkretnego rodzaju tortownicy.

W tym artykule omówimy najlepszy przepis na biszkopt lany, który nadaje się do pieczenia przy użyciu tortownicy 28cm.

Składniki:

2½ szklanki mąki uniwersalnej

3/4 łyżeczki proszku do pieczenia

¼ łyżeczki soli

¾ szklanki cukru

1 jajko

1/4 szklanki mleka

½ szklanki oleju roślinnego

1 łyżka soku z cytryny

Sposób:

Rozgrzej piekarnik do 175°C.

Nasmaruj i oprósz patelnię mąką, a następnie usuń jej nadmiar.

W misce połącz mąkę, proszek do pieczenia i sól.

Zrób dołek na środku.

Dodaj cukier i dobrze wymieszaj.

Zrób mały otwór na dnie miski.

Dodaj jajko, mleko i olej. Dobrze wymieszaj.

Wlej ciasto do przygotowanej patelni i piecz przez 25 do 30 minut lub do momentu, gdy szpikulec włożony do środka wyjdzie czysty.

Pozwól mu całkowicie ostygnąć.

Następnie zamrozić.

Mam nadzieję, że ten przepis pomoże Ci zrobić idealny biszkopt lany.

Wnioski:

Mam nadzieję, że podobał Ci się ten post, jeśli chcesz dowiedzieć się o więcej przepisów to możesz odwiedzić naszą stronę internetową. Daliśmy ci również odpowiednie patelnie do ciast, które trzeba piec pyszne ciasta.

 

Możesz również polubić…