3 Najlepszych Przepisów na szarlotkę
Szarlotka jest ostatecznym deserem, jest kochana przez wszystkie grupy wiekowe, na całym świecie. Każdy chce mieć kawałek tego pysznego deseru. Ale trzeba przestrzegać pewnych zasad podczas dokonywania ciasto, ponieważ dobre ciasto musi być pieczone i jeśli piec go na gorący dzień to będzie spalić i być zniszczone.
Tak więc, zobaczmy 5 najlepszych przepisów na szarlotkę, które są idealne do pieczenia i dzielenia się z przyjaciółmi.
1. Szarlotka z cynamonem
Składniki:
– 1 duże jabłko
– ¼ szklanki masła
– ½ szklanki cukru
– ¾ szklanki mąki
– 1/3 szklanki mleka
– 2 jajka
– ½ łyżeczki cynamonu
Jak zrobić:
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita. Pokrój jabłko na małe kawałki i dodaj je do miski. Roztop masło na patelni i dodaj cukier oraz mąkę. Gdy mieszanina jest dobrze połączona, a następnie dodać mleko i dobrze wymieszać. Dodaj cynamon w proszku i dobrze wymieszaj. Wlej ciasto do wysmarowanego tłuszczem naczynia do pieczenia. Włóż naczynie do piekarnika na 30 do 35 minut lub aż wierzch będzie brązowy. Wyjmij z piekarnika i pozwól mu ostygnąć.
2. Szarlotka z imbirem
Składniki:
– 1 duże jabłko
– 1/3 szklanki imbiru
– 1 łyżka soku z cytryny
– ½ szklanki masła
– 1 łyżeczka cynamonu
– ¼ szklanki cukru
– ¼ szklanki mąki
– 1 jajko
Jak zrobić:
Obierz jabłko i pokrój je na małe kawałki i dodaj do miski. Posiekaj imbir i dodaj go do jabłka. Dodaj sok z cytryny i dobrze wymieszaj. Dodaj cynamon w proszku, masło, cukier i mąkę do mieszanki jabłek. Wymieszaj dobrze, a następnie dodaj do niej jajko. Wlać do wysmarowanego tłuszczem naczynia do pieczenia i piec przez 25 do 30 minut lub do momentu, gdy wierzch będzie brązowy. Wyjmij z piekarnika i pozwól mu ostygnąć.
3. Szarlotka z kardamonem
Składniki:
– 1 duże jabłko
– ½ szklanki mąki
– ¾ szklanki cukru
– ¼ łyżeczki kardamonu w proszku
– 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej
– 1/8 łyżeczki cynamonu
– 1/8 łyżeczki goździków
– 1/8 łyżeczki soli
– 1/4 szklanki masła
– 1/3 szklanki mleka
– 2 jajka
– 1/3 szklanki startego sera
Jak zrobić:
Obierz jabłko i pokrój je na małe kawałki. Pokrój ser i zetrzyj go na tarce, a następnie dodaj do miski. Dodaj przyprawy do mąki. Rozgrzej masło na patelni i dodaj cukier, sól i mleko. Dobrze wymieszaj, a następnie dodaj do masy jabłkowej. Dobrze wymieszaj, a następnie dodaj do niej jajka i ser. Wlej ciasto do wysmarowanego tłuszczem naczynia do pieczenia. Piec przez 30 do 35 minut lub do momentu, gdy wierzch będzie brązowy. Wyjmij z piekarnika i pozwól mu ostygnąć.
Najnowsze komentarze