3 proste przepisy kulinarne z grzybami Chanterelle

Czy szukasz niektórych prostych przepisów kulinarnych, które są łatwe do gotowania i smakują dobrze? Cóż, mam cię pokryte!

Grzyby Chanterelle nie są powszechnie stosowane i są naprawdę drogie. Ale jeśli lubisz grzyby, to możesz je spokojnie spróbować i zjeść. Są one bardzo smaczne i pożywne.

Tak więc, dzisiaj dzielę się z Tobą 3 prostymi przepisami kulinarnymi, które z pewnością Cię zachwycą. Są one super łatwe do ugotowania, a składników jest bardzo mniej. Tak więc, nie musisz poświęcać dużo czasu i pieniędzy na przygotowanie tych pysznych potraw.

Przepisy kulinarne:

Risotto z grzybami

Głównym składnikiem tego przepisu są grzyby kurkowe. Możesz łatwo znaleźć je na lokalnym rynku lub zamówić je online.

Składniki:

– 1 duża biała cebula

– 2 ząbki czosnku

– 3 filiżanki grzybów kurkowych

– 1 filiżanka ryżu

– 1/2 łyżeczki soli

– 3 filiżanki wody

– 1 filiżanka mleka

– 1/4 łyżeczki pieprzu

– 2 łyżki masła

– 1 łyżka oliwy z oliwek

– 1 łyżka stołowa pietruszki

Kroki:

1. Najpierw obierz i pokrój cebulę, a następnie dodaj ją na patelnię.

2. Teraz dodaj czosnek i podsmażaj przez chwilę.

3. Pokrój grzyby kurkowe na kawałki i dodaj je do cebuli.

4. Dodaj ryż i wszystko dobrze wymieszaj.

5. Na innej patelni dodaj wodę i sól i gotuj przez około 15 minut.

6. Teraz dodaj mleko i doprowadź do wrzenia.

7. Po zagotowaniu, do gotującej się wody dodaj ugotowany ryż.

8. Dodaj masło i oliwę z oliwek.

9. Gotuj przez kolejne 5 do 7 minut.

10. Dopraw risotto solą i pieprzem.

11. Udekorować risotto pietruszką i podawać na gorąco.

Podpowiedź:

W tym przepisie możesz dodać dowolne inne warzywa, takie jak szparagi, pomidory, groszek itp.

Tuńczyk i ryż z mango

Jest to proste i zdrowe danie, które możesz przygotować w krótkim czasie. Składniki są bardzo proste.

Składniki:

– 3 filiżanki brązowego ryżu basmati

– 2 filiżanki ryby z tuńczyka

– 1 mango

– 1/4 filiżanki świeżego soku z limonki

– 1/4 filiżanki posiekanej świeżej kolendry

– 1 zielone chili

– 1/2 łyżeczki soli

– 1 łyżka nasion sezamu

– 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu

– 1 łyżka oleju roślinnego

– 2 łyżeczki nasion gorczycy

– 1 łyżeczka kurkumy w proszku

– 1/2 szklanki wody

Kroki:

1. Umyj i namocz ryż przez około 30 minut.

2. Gotuj ryż przez około 10 minut w szybkowarze.

3. Po ugotowaniu odcedź wodę i odstaw na bok.

4. Teraz dodaj rybę z tuńczyka i zielone chilli do

 

Możesz również polubić…