3 proste przepisy kulinarne z grzybami Chanterelle
Czy szukasz niektórych prostych przepisów kulinarnych, które są łatwe do gotowania i smakują dobrze? Cóż, mam cię pokryte!
Grzyby Chanterelle nie są powszechnie stosowane i są naprawdę drogie. Ale jeśli lubisz grzyby, to możesz je spokojnie spróbować i zjeść. Są one bardzo smaczne i pożywne.
Tak więc, dzisiaj dzielę się z Tobą 3 prostymi przepisami kulinarnymi, które z pewnością Cię zachwycą. Są one super łatwe do ugotowania, a składników jest bardzo mniej. Tak więc, nie musisz poświęcać dużo czasu i pieniędzy na przygotowanie tych pysznych potraw.
Przepisy kulinarne:
Risotto z grzybami
Głównym składnikiem tego przepisu są grzyby kurkowe. Możesz łatwo znaleźć je na lokalnym rynku lub zamówić je online.
Składniki:
– 1 duża biała cebula
– 2 ząbki czosnku
– 3 filiżanki grzybów kurkowych
– 1 filiżanka ryżu
– 1/2 łyżeczki soli
– 3 filiżanki wody
– 1 filiżanka mleka
– 1/4 łyżeczki pieprzu
– 2 łyżki masła
– 1 łyżka oliwy z oliwek
– 1 łyżka stołowa pietruszki
Kroki:
1. Najpierw obierz i pokrój cebulę, a następnie dodaj ją na patelnię.
2. Teraz dodaj czosnek i podsmażaj przez chwilę.
3. Pokrój grzyby kurkowe na kawałki i dodaj je do cebuli.
4. Dodaj ryż i wszystko dobrze wymieszaj.
5. Na innej patelni dodaj wodę i sól i gotuj przez około 15 minut.
6. Teraz dodaj mleko i doprowadź do wrzenia.
7. Po zagotowaniu, do gotującej się wody dodaj ugotowany ryż.
8. Dodaj masło i oliwę z oliwek.
9. Gotuj przez kolejne 5 do 7 minut.
10. Dopraw risotto solą i pieprzem.
11. Udekorować risotto pietruszką i podawać na gorąco.
Podpowiedź:
W tym przepisie możesz dodać dowolne inne warzywa, takie jak szparagi, pomidory, groszek itp.
Tuńczyk i ryż z mango
Jest to proste i zdrowe danie, które możesz przygotować w krótkim czasie. Składniki są bardzo proste.
Składniki:
– 3 filiżanki brązowego ryżu basmati
– 2 filiżanki ryby z tuńczyka
– 1 mango
– 1/4 filiżanki świeżego soku z limonki
– 1/4 filiżanki posiekanej świeżej kolendry
– 1 zielone chili
– 1/2 łyżeczki soli
– 1 łyżka nasion sezamu
– 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
– 1 łyżka oleju roślinnego
– 2 łyżeczki nasion gorczycy
– 1 łyżeczka kurkumy w proszku
– 1/2 szklanki wody
Kroki:
1. Umyj i namocz ryż przez około 30 minut.
2. Gotuj ryż przez około 10 minut w szybkowarze.
3. Po ugotowaniu odcedź wodę i odstaw na bok.
4. Teraz dodaj rybę z tuńczyka i zielone chilli do
Najnowsze komentarze