Przepisy na zupy

Dla tych, którzy mają napięty grafik i nie mają czasu na gotowanie, przygotowałam dla Was listę przepisów na zupy. Są to najlepsze zupy, które są pyszne i pożywne.

Ta zupa jest doskonałą kombinacją składników i będzie smakować niesamowicie dla twojej rodziny. Możesz ją podać z chlebem lub możesz również użyć ryżu zamiast chleba.

Składniki:

– 2 filiżanki świeżych liści kolendry (suszonych)

– 2 duże ziemniaki

– ½ szklanki pasty imbirowej

– ¼ filiżanki czosnku

– ½ łyżeczki kurkumy w proszku

– ¼ szklanki soku z imbiru

– ¼ szklanki oleju musztardowego

– ¼ szklanki oleju kokosowego

– 1 łyżeczka czarnego pieprzu w proszku

– 1 łyżka stołowa garam masala

– 2 łyżki stołowe nasion kminu rzymskiego

– 1 łyżeczka czerwonego chili w proszku

– 1 łyżeczka soli

– 3 pomidory

– 2 filiżanki szpinaku

– 3 zielone chili

– 2 szklanki wody

– 1 główka czosnku

– 1 cal imbiru

– 1 cebula

– 2 liście laurowe

– 1 łyżeczka nasion kozieradki

– ½ łyżeczki nasion carom

– ½ filiżanki kolendry

– ½ filiżanki liści kolendry (suszonych)

– ½ szklanki liści mięty (suszonych)

– ½ szklanki liści curry

– 2 zielone papryczki chilli

– ½ szklanki jogurtu

– 2 łyżeczki soku z limonki

– 2 łyżeczki garam masala

– 2 łyżeczki papryki

– 1 łyżeczka pieprzu cayenne

– 1 łyżeczka kurkumy w proszku

– 1 łyżeczka czarnego pieprzu w proszku

– 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego

– 1 łyżeczka nasion kozieradki

– 1 łyżeczka nasion kardamonu

– 1 łyżeczka szafranu

– 1 łyżeczka nasion kalonji

– 1 łyżeczka soli

– ½ szklanki startego kokosa

– ½ filiżanki posiekanych liści kolendry

– ½ filiżanki posiekanych liści mięty

– 1 łyżka oleju

– 1 łyżeczka garam masala

– 1 łyżeczka sproszkowanego kminku

– 1 łyżeczka sproszkowanej kolendry

– 1 łyżeczka czarnego pieprzu w proszku

– 1 łyżeczka papryki

– 1 łyżeczka chili w proszku

– ½ łyżeczki kurkumy w proszku

– ½ łyżeczki pieprzu cayenne

– ¼ filiżanki startego kokosa

– ¼ filiżanki posiekanych liści kolendry

– ¼ filiżanki posiekanych liści mięty

– ¼ filiżanki posiekanej pietruszki

– 1 szklanka wody

Sposób przygotowania:

1. Rozgrzej olej na patelni, dodaj czosnek i cebulę i smaż przez 3 do 4 minut.

2. Dodaj resztę składników i dobrze wymieszaj.

3. Gotuj przez około 15 do 20 minut, a następnie wyłącz kuchenkę.

4. Gdy ostygnie, dodaj go do blendera i miksuj przez 3 do 4 minut.

5. Przelej do miski do serwowania

 

Możesz również polubić…