Przepisy na zupy
Dla tych, którzy mają napięty grafik i nie mają czasu na gotowanie, przygotowałam dla Was listę przepisów na zupy. Są to najlepsze zupy, które są pyszne i pożywne.
Ta zupa jest doskonałą kombinacją składników i będzie smakować niesamowicie dla twojej rodziny. Możesz ją podać z chlebem lub możesz również użyć ryżu zamiast chleba.
Składniki:
– 2 filiżanki świeżych liści kolendry (suszonych)
– 2 duże ziemniaki
– ½ szklanki pasty imbirowej
– ¼ filiżanki czosnku
– ½ łyżeczki kurkumy w proszku
– ¼ szklanki soku z imbiru
– ¼ szklanki oleju musztardowego
– ¼ szklanki oleju kokosowego
– 1 łyżeczka czarnego pieprzu w proszku
– 1 łyżka stołowa garam masala
– 2 łyżki stołowe nasion kminu rzymskiego
– 1 łyżeczka czerwonego chili w proszku
– 1 łyżeczka soli
– 3 pomidory
– 2 filiżanki szpinaku
– 3 zielone chili
– 2 szklanki wody
– 1 główka czosnku
– 1 cal imbiru
– 1 cebula
– 2 liście laurowe
– 1 łyżeczka nasion kozieradki
– ½ łyżeczki nasion carom
– ½ filiżanki kolendry
– ½ filiżanki liści kolendry (suszonych)
– ½ szklanki liści mięty (suszonych)
– ½ szklanki liści curry
– 2 zielone papryczki chilli
– ½ szklanki jogurtu
– 2 łyżeczki soku z limonki
– 2 łyżeczki garam masala
– 2 łyżeczki papryki
– 1 łyżeczka pieprzu cayenne
– 1 łyżeczka kurkumy w proszku
– 1 łyżeczka czarnego pieprzu w proszku
– 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego
– 1 łyżeczka nasion kozieradki
– 1 łyżeczka nasion kardamonu
– 1 łyżeczka szafranu
– 1 łyżeczka nasion kalonji
– 1 łyżeczka soli
– ½ szklanki startego kokosa
– ½ filiżanki posiekanych liści kolendry
– ½ filiżanki posiekanych liści mięty
– 1 łyżka oleju
– 1 łyżeczka garam masala
– 1 łyżeczka sproszkowanego kminku
– 1 łyżeczka sproszkowanej kolendry
– 1 łyżeczka czarnego pieprzu w proszku
– 1 łyżeczka papryki
– 1 łyżeczka chili w proszku
– ½ łyżeczki kurkumy w proszku
– ½ łyżeczki pieprzu cayenne
– ¼ filiżanki startego kokosa
– ¼ filiżanki posiekanych liści kolendry
– ¼ filiżanki posiekanych liści mięty
– ¼ filiżanki posiekanej pietruszki
– 1 szklanka wody
Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej olej na patelni, dodaj czosnek i cebulę i smaż przez 3 do 4 minut.
2. Dodaj resztę składników i dobrze wymieszaj.
3. Gotuj przez około 15 do 20 minut, a następnie wyłącz kuchenkę.
4. Gdy ostygnie, dodaj go do blendera i miksuj przez 3 do 4 minut.
5. Przelej do miski do serwowania
Najnowsze komentarze