Jak zrobić idealny biszkopt

Ciasta biszkoptowe są ulubione wśród miłośników deserów. Uważany jest za najlepsze ciasto do jedzenia, ponieważ nie zawiera jajek ani masła. Wykonuje się je tylko z mąki, cukru i żółtek jaj. Ciasta te mają tendencję do stawania się miękkimi i wilgotnymi po upieczeniu.

Jeśli chcesz zrobić najlepszy biszkopt, to musisz postępować zgodnie z określonym przepisem. Możesz użyć dowolnego z dostępnych przepisów na zrobienie biszkoptu. Ale jeśli chcesz zrobić najlepszy biszkopt to musisz skorzystać z przepisu, który zostanie podany poniżej.

Składniki:

– 1 szklanka mąki

– ½ szklanki cukru

– 2 jajka żółtko

– ¼ łyżeczki sody oczyszczonej

– ¼ szklanki mleka

– 2 łyżki roztopionego masła

Sposób przygotowania:

– Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita.

– Nasmarować tłuszczem formę do pieczenia.

– Przesiać mąkę i sodę oczyszczoną.

– Jajka dobrze ubić z mlekiem.

– Dodaj cukier i masło i ubijaj przez chwilę.

– Do masy jajecznej dodać mieszankę mąki i jeszcze chwilę ubijać.

– Wlać ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy do pieczenia.

– Piec przez 30 minut lub do momentu, gdy nóż włożony w środek wyjdzie czysty.

Ciasto możesz podać od razu lub przechowywać w lodówce przez kilka godzin.

Wnioski:

Mam nadzieję, że spodobał Ci się ten przepis na zrobienie najlepszego biszkoptu. Podzieliłam się z Tobą również prostym i łatwym sposobem na zrobienie idealnego biszkoptu.

 

Możesz również polubić…