15 Łatwych przepisów z koperkiem, kolendrą i szczypiorkiem

Koperek jest jednym z najczęściej używanych ziół w kuchni indyjskiej. Koperek jest najczęściej używany w kuchni indyjskiej, aby dodać jej smaku do potraw. Koperek jest również znany jako indyjska kozieradka, która jest jednym z najczęściej używanych składników w kuchni indyjskiej.

Oto kilka pysznych i łatwych przepisów, które możesz wypróbować i cieszyć się nimi.

Zupa z soczewicy z koperkiem

Jest to prosty i łatwy przepis, który sprawi, że poczujesz się pełny po posiłku. W tym przepisie dodaliśmy koperek wraz z kminkiem i nasionami kolendry. Przepis jest bardzo łatwy do wykonania i jeśli chcesz, możesz dodać dowolne warzywa według swojego gustu.

Składniki:

Soczewica 1 filiżanka

Liście kolendry 2 tbsp

Nasiona kminu rzymskiego ½ łyżki

Zielona papryka ½ łyżeczki

Koperek ½ łyżki

Szczypiorek ½ szklanki

Olej 1 łyżka

Sól ¼ łyżki

Woda 3 filiżanki

Sposób przygotowania:

Umyj soczewicę, osusz i odłóż na bok. Teraz umieść patelnię na kuchence i dodaj olej. Kiedy olej będzie gorący, dodaj nasiona kminu.

Poczekaj, aż zacznie trzeszczeć, dodaj zielone chilli i wymieszaj. Gdy chilli się usmaży, dodaj sól i mieszaj przez kilka sekund.

Teraz dodaj na patelnię liście kolendry, nasiona kminu i zielone chilli i dobrze wymieszaj. Dodaj soczewicę na patelnię.

Dodaj wodę na patelnię i przykryj ją. Pozwól soczewicy gotować się przez 10 minut.

Po 10 minutach zdejmij pokrywkę i dobrze wymieszaj mieszankę. Dodaj szczypiorek i sól.

Przykryj patelnię i pozwól jej gotować się przez kolejne 5 minut.

Podawaj na gorąco.

Kremowa zupa ziemniaczana z koperkiem

Jest to kremowa zupa, która będzie hitem na Twoim przyjęciu. Ta zupa jest najlepsza dla tych, którzy szukają zdrowej i pożywnej zupy. Możesz zrobić tę zupę nawet w wolnowarze, aby zaoszczędzić czas.

Składniki:

Ziemniaki 1 filiżanka

Masło 1 tsp

Olej 2 tsp

Sól ¼ łyżeczki

Czerwone chili w proszku ½ łyżeczki

Koperek ½ łyżki

Czarny pieprz ½ łyżeczki

Papryka ½ łyżeczki

cebula ½ filiżanki

Pomidor ½ filiżanki

Pieprz cayenne ½ łyżeczki

Woda 4 filiżanki

Metoda:

Pokrój ziemniaki i dodaj je na patelnię.

Teraz pokrój cebulę i pomidora i dodaj je do patelni.

Dodaj sól, czerwone chili, czarny pieprz, paprykę, pieprz cayenne i posiekany koperek. Dobrze wymieszaj i mieszaj, aż warzywa się ugotują.

Umieść cebulę i pomidory w blenderze i dodaj masło, olej i wodę.

Dodaj mieszaninę do patelni i gotuj ją przez 5 minut.

Teraz dodaj śmietanę i dobrze wymieszaj.

Podawaj na gorąco.

Zielona zupa curry

Jest to prosty i łatwy przepis, który sprawi, że będziesz czuł się pełny po posiłku. W tym przepisie dodaliśmy liście curry,

 

Możesz również polubić…