15 Łatwych przepisów z koperkiem, kolendrą i szczypiorkiem
Koperek jest jednym z najczęściej używanych ziół w kuchni indyjskiej. Koperek jest najczęściej używany w kuchni indyjskiej, aby dodać jej smaku do potraw. Koperek jest również znany jako indyjska kozieradka, która jest jednym z najczęściej używanych składników w kuchni indyjskiej.
Oto kilka pysznych i łatwych przepisów, które możesz wypróbować i cieszyć się nimi.
Zupa z soczewicy z koperkiem
Jest to prosty i łatwy przepis, który sprawi, że poczujesz się pełny po posiłku. W tym przepisie dodaliśmy koperek wraz z kminkiem i nasionami kolendry. Przepis jest bardzo łatwy do wykonania i jeśli chcesz, możesz dodać dowolne warzywa według swojego gustu.
Składniki:
Soczewica 1 filiżanka
Liście kolendry 2 tbsp
Nasiona kminu rzymskiego ½ łyżki
Zielona papryka ½ łyżeczki
Koperek ½ łyżki
Szczypiorek ½ szklanki
Olej 1 łyżka
Sól ¼ łyżki
Woda 3 filiżanki
Sposób przygotowania:
Umyj soczewicę, osusz i odłóż na bok. Teraz umieść patelnię na kuchence i dodaj olej. Kiedy olej będzie gorący, dodaj nasiona kminu.
Poczekaj, aż zacznie trzeszczeć, dodaj zielone chilli i wymieszaj. Gdy chilli się usmaży, dodaj sól i mieszaj przez kilka sekund.
Teraz dodaj na patelnię liście kolendry, nasiona kminu i zielone chilli i dobrze wymieszaj. Dodaj soczewicę na patelnię.
Dodaj wodę na patelnię i przykryj ją. Pozwól soczewicy gotować się przez 10 minut.
Po 10 minutach zdejmij pokrywkę i dobrze wymieszaj mieszankę. Dodaj szczypiorek i sól.
Przykryj patelnię i pozwól jej gotować się przez kolejne 5 minut.
Podawaj na gorąco.
Kremowa zupa ziemniaczana z koperkiem
Jest to kremowa zupa, która będzie hitem na Twoim przyjęciu. Ta zupa jest najlepsza dla tych, którzy szukają zdrowej i pożywnej zupy. Możesz zrobić tę zupę nawet w wolnowarze, aby zaoszczędzić czas.
Składniki:
Ziemniaki 1 filiżanka
Masło 1 tsp
Olej 2 tsp
Sól ¼ łyżeczki
Czerwone chili w proszku ½ łyżeczki
Koperek ½ łyżki
Czarny pieprz ½ łyżeczki
Papryka ½ łyżeczki
cebula ½ filiżanki
Pomidor ½ filiżanki
Pieprz cayenne ½ łyżeczki
Woda 4 filiżanki
Metoda:
Pokrój ziemniaki i dodaj je na patelnię.
Teraz pokrój cebulę i pomidora i dodaj je do patelni.
Dodaj sól, czerwone chili, czarny pieprz, paprykę, pieprz cayenne i posiekany koperek. Dobrze wymieszaj i mieszaj, aż warzywa się ugotują.
Umieść cebulę i pomidory w blenderze i dodaj masło, olej i wodę.
Dodaj mieszaninę do patelni i gotuj ją przez 5 minut.
Teraz dodaj śmietanę i dobrze wymieszaj.
Podawaj na gorąco.
Zielona zupa curry
Jest to prosty i łatwy przepis, który sprawi, że będziesz czuł się pełny po posiłku. W tym przepisie dodaliśmy liście curry,
Najnowsze komentarze