3 Sposoby na zrobienie barszczu białego (bez zupy kremowej)
Barszcz to tradycyjna zupa na Ukrainie i w Rosji, którą przygotowuje się z buraków, ziemniaków, cebuli i mięsa. Podaje się ją z kluskami lub pierogami i spożywa na ciepło w zimie.
Zupa ta jest bardzo łatwa do wykonania, a także nie jest ciężkim daniem, więc jest bardzo korzystna dla wszystkich. Istnieje tak wiele korzyści z posiadania tej zupy i dlatego musimy zrobić tę zupę w domu.
Korzyści z jedzenia barszczu białego:
1.Jest pożywny i łatwy do wykonania.
2.Jest to dobry detoks dla organizmu, a także pomoże poprawić trawienie.
3.To świetne źródło białka, a także zawiera antyoksydanty i minerały, które są bardzo korzystne dla organizmu.
4.Jest bogatym źródłem błonnika i witamin.
5.Jest to zdrowy i pyszny posiłek dla tych, którzy cierpią na zaparcia.
Składniki:
Ziemniaki – 1, marchew – 1, kapusta – 2, burak – 2, rzepa – 2, cebula – 1, wieprzowina lub kurczak – 1, wołowina – 1, baranina – 1, sól, pieprz, kminek.
Sposób przygotowania:
Obierz i pokrój warzywa i odłóż na bok.
Gotuj ziemniaki we wrzącej wodzie przez 15 minut, a następnie odcedź je.
Rozgrzać olej na patelni, a następnie dodać warzywa i mięso i smażyć je przez 4 do 6 minut.
Dodaj wodę, sól, pieprz i kminek i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
Odcedzić i podawać.
Wnioski:
Jest tak wiele korzyści z robienia tej zupy i dlatego jest ona bardzo korzystna dla organizmu. Więc, trzeba spróbować tego przepisu i zrobić go w domu.
Najnowsze komentarze