Jak zrobić Veggie Wraps – zdrowe i pyszne przepisy

Żyjemy w czasach, w których wszystko jest możliwe w imię jedzenia i nie możemy bez niego żyć. Jedzenie, które spożywamy jest rodzajem lekarstwa dla naszego organizmu i nie wiemy jak bez niego żyć. Kiedy mówimy o jedzeniu, pierwszą rzeczą, która uderza w nasz umysł, jest rozmowa o warzywach i sałatkach. Są to najbardziej niesamowite i pyszne pokarmy, które jemy, ale co jeśli chcemy zrobić coś bardziej pysznego i zdrowego?
Wrapy warzywne to zdrowe i pyszne przepisy, które pozostawią cię zaskoczonym. Poczujesz się jak król, gdy będziesz miał te zawijasy i twoi członkowie rodziny też będą je kochać. Wraps nie pozwoli Ci tracić czasu, ponieważ są one bardzo proste i łatwe do wykonania. Aby je zrobić, wystarczy pokroić warzywa na odpowiedni rozmiar, dodać sos i zwinąć.
Oto kilka najbardziej niesamowitych warzywnych wrapów, które z pewnością pokochasz:
Wrap z zielonego groszku i ogórka
Składniki:
1 filiżanka zielonego groszku
2 ogórki
Trochę startej marchewki
Kilka świeżych liści kolendry
Pietruszka
Olej
Sól
Sok z cytryny
Kilka kawałków masła
Sposób:
1. Przede wszystkim należy umyć i odsączyć groszek.
2. Teraz pokrój ogórki w cienkie paski i włóż je do miski.
3. Po tym umyj i posiekaj liście kolendry i dodaj je do miski.
4. Dodaj do nich odrobinę soli i soku z cytryny.
5. Zetrzyj na tarce marchewkę i włóż ją do miski.
6. Pokrój ogórki w cienkie paski i dodaj je do miski.
7. Rozgrzej patelnię i dodaj odrobinę oleju.
8. Podsmażaj warzywa, aż będą lekko brązowe.
9. Zdejmij je z ognia i odstaw na bok.
10. Weź czysty i suchy papier i rozłóż na nim warzywa.
11. Dodaj do niego trochę masła i umieść go w mikrofalówce na kilka sekund.
12. Teraz zawiń go w papier i trzymaj w lodówce.
13. Podawaj go swojej rodzinie.
Wrap z kalafiora i awokado
Składniki:
1 filiżanka kalafiora
2 awokado
Trochę startej cebuli
Świeża kolendra
Sól
Sok z cytryny
Czarny pieprz
Sposób:
1. Przede wszystkim umyj i osusz kalafiora.
2. Pokrój go na małe kawałki i umieść je w misce.
3. Do miski włóż awokado i startą cebulę.
4. Dodaj sok z cytryny i sól.
5. Dodaj kilka kawałków czarnego pieprzu i dobrze wymieszaj.
6. Ugotuj kalafiora i odstaw na bok.
7. Weź czysty i suchy papier i rozprowadź na nim mieszankę.
8. Dodaj do niej odrobinę masła i podgrzewaj w mikrofali przez 1 minutę.
9. Teraz zawiń go w.
Najnowsze komentarze