Jak zrobić Veggie Wraps – zdrowe i pyszne przepisy

Żyjemy w czasach, w których wszystko jest możliwe w imię jedzenia i nie możemy bez niego żyć. Jedzenie, które spożywamy jest rodzajem lekarstwa dla naszego organizmu i nie wiemy jak bez niego żyć. Kiedy mówimy o jedzeniu, pierwszą rzeczą, która uderza w nasz umysł, jest rozmowa o warzywach i sałatkach. Są to najbardziej niesamowite i pyszne pokarmy, które jemy, ale co jeśli chcemy zrobić coś bardziej pysznego i zdrowego?

Wrapy warzywne to zdrowe i pyszne przepisy, które pozostawią cię zaskoczonym. Poczujesz się jak król, gdy będziesz miał te zawijasy i twoi członkowie rodziny też będą je kochać. Wraps nie pozwoli Ci tracić czasu, ponieważ są one bardzo proste i łatwe do wykonania. Aby je zrobić, wystarczy pokroić warzywa na odpowiedni rozmiar, dodać sos i zwinąć.

Oto kilka najbardziej niesamowitych warzywnych wrapów, które z pewnością pokochasz:

Wrap z zielonego groszku i ogórka

Składniki:

1 filiżanka zielonego groszku

2 ogórki

Trochę startej marchewki

Kilka świeżych liści kolendry

Pietruszka

Olej

Sól

Sok z cytryny

Kilka kawałków masła

Sposób:

1. Przede wszystkim należy umyć i odsączyć groszek.

2. Teraz pokrój ogórki w cienkie paski i włóż je do miski.

3. Po tym umyj i posiekaj liście kolendry i dodaj je do miski.

4. Dodaj do nich odrobinę soli i soku z cytryny.

5. Zetrzyj na tarce marchewkę i włóż ją do miski.

6. Pokrój ogórki w cienkie paski i dodaj je do miski.

7. Rozgrzej patelnię i dodaj odrobinę oleju.

8. Podsmażaj warzywa, aż będą lekko brązowe.

9. Zdejmij je z ognia i odstaw na bok.

10. Weź czysty i suchy papier i rozłóż na nim warzywa.

11. Dodaj do niego trochę masła i umieść go w mikrofalówce na kilka sekund.

12. Teraz zawiń go w papier i trzymaj w lodówce.

13. Podawaj go swojej rodzinie.

Wrap z kalafiora i awokado

Składniki:

1 filiżanka kalafiora

2 awokado

Trochę startej cebuli

Świeża kolendra

Sól

Sok z cytryny

Czarny pieprz

Sposób:

1. Przede wszystkim umyj i osusz kalafiora.

2. Pokrój go na małe kawałki i umieść je w misce.

3. Do miski włóż awokado i startą cebulę.

4. Dodaj sok z cytryny i sól.

5. Dodaj kilka kawałków czarnego pieprzu i dobrze wymieszaj.

6. Ugotuj kalafiora i odstaw na bok.

7. Weź czysty i suchy papier i rozprowadź na nim mieszankę.

8. Dodaj do niej odrobinę masła i podgrzewaj w mikrofali przez 1 minutę.

9. Teraz zawiń go w.

 

Możesz również polubić…