Przepis na chleb drożdżowy

Dobry bochenek chleba może sprawić, że serce gospodyni zaśpiewa. I właśnie dlatego stworzyliśmy dla Was ten przepis.
Składniki:
1 szklanka ciepłej wody
3 szklanki mąki
2 łyżeczki aktywnych suchych drożdży
Sól
Mleko
Olej
Sposób przygotowania:
Weź miskę do mieszania i wymieszaj wszystkie składniki podane na liście powyżej w kolejności.
Przykryj miskę i pozostaw ją w kuchni na 30 minut.
Po tym czasie dodaj 1/2 szklanki soli i dobrze wymieszaj.
Dodaj ciasto do miski miksera i ugniataj je porządnie przez 3 do 4 minut.
Po tym przykryj miskę i pozostaw ją na kolejne 15 minut.
Po tym czasie weź czystą miskę i dodaj ciasto.
Dobrze wymieszaj i ugniataj przez 5 do 6 minut.
Nasmaruj dużą miskę olejem i przenieś ciasto.
Trzymaj go w lodówce przez 15 do 20 minut.
Teraz jest gotowe do użycia.
Możesz przechowywać go w lodówce przez jeden dzień.
Uwaga: Możesz zmienić przepis według swojego wyboru.
Wnioski:
Jeśli masz dobry bochenek chleba w swojej kuchni, wtedy możesz mieć dobry sen. Ten przepis pomoże Ci zrobić najlepszy bochenek chleba.
Najnowsze komentarze