Przepis na chleb drożdżowy

Dobry bochenek chleba może sprawić, że serce gospodyni zaśpiewa. I właśnie dlatego stworzyliśmy dla Was ten przepis.

Składniki:

1 szklanka ciepłej wody

3 szklanki mąki

2 łyżeczki aktywnych suchych drożdży

Sól

Mleko

Olej

Sposób przygotowania:

Weź miskę do mieszania i wymieszaj wszystkie składniki podane na liście powyżej w kolejności.

Przykryj miskę i pozostaw ją w kuchni na 30 minut.

Po tym czasie dodaj 1/2 szklanki soli i dobrze wymieszaj.

Dodaj ciasto do miski miksera i ugniataj je porządnie przez 3 do 4 minut.

Po tym przykryj miskę i pozostaw ją na kolejne 15 minut.

Po tym czasie weź czystą miskę i dodaj ciasto.

Dobrze wymieszaj i ugniataj przez 5 do 6 minut.

Nasmaruj dużą miskę olejem i przenieś ciasto.

Trzymaj go w lodówce przez 15 do 20 minut.

Teraz jest gotowe do użycia.

Możesz przechowywać go w lodówce przez jeden dzień.

Uwaga: Możesz zmienić przepis według swojego wyboru.

Wnioski:

Jeśli masz dobry bochenek chleba w swojej kuchni, wtedy możesz mieć dobry sen. Ten przepis pomoże Ci zrobić najlepszy bochenek chleba.

 

Możesz również polubić…