3 Łatwe i pyszne przepisy, aby zrobić Lasagna
Lasagna jest jednym z najsmaczniejszych i najbardziej smakujących w ustach dań, które jest wykonane z makaronu, sera i mięsa. Można mieć go jako danie główne lub można służyć jako przystawka.
Jest to ostateczne jedzenie komfort dla ludzi. Będziesz kochać go, gdy będziesz go jeść. Kiedy wyjdziesz na kolację i zamówisz lasagnę, będziesz zaskoczony widząc ogromną porcję, którą dostaniesz.
Lasagna nie jest daniem, którego przygotowanie wymaga wiele wysiłku. Ale jeśli chcesz zrobić ją w domu, to musisz kupić najlepszej jakości składniki, a także musisz ugotować ją idealnie.
Ale w tym artykule podzielimy się z Tobą trzema łatwymi przepisami na zrobienie lasagny. Te trzy przepisy są proste, ale musisz przestrzegać określonej procedury, aby zrobić to dobrze.
1. Macaroni Lasagna
Pierwszy przepis to lasagna z makaronu. Jest to bardzo łatwe do wykonania, ale trzeba będzie przestrzegać szczególnego przepisu, aby to zrobić.
Składniki:
– 12 uncji niegotowanego makaronu penne
– 2 duże jajka
– 1/2 szklanki gęstej śmietany
– 1/2 łyżeczki soli
– 1/4 łyżeczki pieprzu
– 1/2 funta mielonej wołowiny
– 1 łyżka oliwy z oliwek
– 1 filiżanka startego parmezanu
– 1 filiżanka rozdrobnionego sera mozzarella
– 2 filiżanki sosu pomidorowego
– 1/4 filiżanki suszonych płatków pietruszki
– 1 łyżeczka cukru
– 1 łyżeczka oregano
– 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
– 1/8 łyżeczki goździków
– 1/4 szklanki gęstej śmietany
– 1/4 filiżanki startego sera Romano
– 1/4 filiżanki startego parmezanu
– 1/4 filiżanki drobno posiekanej bazylii
– 1/4 filiżanki startego sera Asiago
– 1/4 filiżanki startego parmezanu
– 1/2 filiżanki startego sera mozzarella
– 2 łyżki masła
– 1/2 filiżanki startego sera cheddar
Sposób przygotowania:
1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
3. Nasmarować formę do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali sprayem do gotowania.
4. W dużej misce ubić jajka, śmietanę, sól i pieprz.
5. Dodaj mieloną wołowinę i rozbij ją na małe kawałki rękami.
6. Dodaj oliwę z oliwek, sos pomidorowy i przyprawy i dobrze wymieszaj.
7. Rozprowadź połowę mieszanki na dnie patelni.
8. Posypać połowę serów równomiernie na wierzchu.
9. Ułożyć płaty makaronu w jednej warstwie nad serami.
10. Zalać makaron pozostałą mieszanką.
11. Na wierzchu ułożyć pozostałe sery.
12. Zapiekaj do momentu pojawienia się bąbelków, około 40 minut.
13. Wyjąć z piekarnika
Najnowsze komentarze