3 Łatwe i pyszne przepisy, aby zrobić Lasagna

Lasagna jest jednym z najsmaczniejszych i najbardziej smakujących w ustach dań, które jest wykonane z makaronu, sera i mięsa. Można mieć go jako danie główne lub można służyć jako przystawka.

Jest to ostateczne jedzenie komfort dla ludzi. Będziesz kochać go, gdy będziesz go jeść. Kiedy wyjdziesz na kolację i zamówisz lasagnę, będziesz zaskoczony widząc ogromną porcję, którą dostaniesz.

Lasagna nie jest daniem, którego przygotowanie wymaga wiele wysiłku. Ale jeśli chcesz zrobić ją w domu, to musisz kupić najlepszej jakości składniki, a także musisz ugotować ją idealnie.

Ale w tym artykule podzielimy się z Tobą trzema łatwymi przepisami na zrobienie lasagny. Te trzy przepisy są proste, ale musisz przestrzegać określonej procedury, aby zrobić to dobrze.

1. Macaroni Lasagna

Pierwszy przepis to lasagna z makaronu. Jest to bardzo łatwe do wykonania, ale trzeba będzie przestrzegać szczególnego przepisu, aby to zrobić.

Składniki:

– 12 uncji niegotowanego makaronu penne

– 2 duże jajka

– 1/2 szklanki gęstej śmietany

– 1/2 łyżeczki soli

– 1/4 łyżeczki pieprzu

– 1/2 funta mielonej wołowiny

– 1 łyżka oliwy z oliwek

– 1 filiżanka startego parmezanu

– 1 filiżanka rozdrobnionego sera mozzarella

– 2 filiżanki sosu pomidorowego

– 1/4 filiżanki suszonych płatków pietruszki

– 1 łyżeczka cukru

– 1 łyżeczka oregano

– 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej

– 1/8 łyżeczki goździków

– 1/4 szklanki gęstej śmietany

– 1/4 filiżanki startego sera Romano

– 1/4 filiżanki startego parmezanu

– 1/4 filiżanki drobno posiekanej bazylii

– 1/4 filiżanki startego sera Asiago

– 1/4 filiżanki startego parmezanu

– 1/2 filiżanki startego sera mozzarella

– 2 łyżki masła

– 1/2 filiżanki startego sera cheddar

Sposób przygotowania:

1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.

3. Nasmarować formę do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali sprayem do gotowania.

4. W dużej misce ubić jajka, śmietanę, sól i pieprz.

5. Dodaj mieloną wołowinę i rozbij ją na małe kawałki rękami.

6. Dodaj oliwę z oliwek, sos pomidorowy i przyprawy i dobrze wymieszaj.

7. Rozprowadź połowę mieszanki na dnie patelni.

8. Posypać połowę serów równomiernie na wierzchu.

9. Ułożyć płaty makaronu w jednej warstwie nad serami.

10. Zalać makaron pozostałą mieszanką.

11. Na wierzchu ułożyć pozostałe sery.

12. Zapiekaj do momentu pojawienia się bąbelków, około 40 minut.

13. Wyjąć z piekarnika

 

Możesz również polubić…