Najlepsze przepisy na sernik z brzoskwiniami
Brzoskwinie są bardzo dobre dla naszego organizmu. Owoc ten ma dużą ilość witaminy A, C, B2 i K. Te składniki odżywcze odgrywają ważną rolę w naszym organizmie i utrzymają nas w zdrowiu.
Jest to pora roku, kiedy zobaczymy brzoskwinie na rynku i dlatego ważne jest, abyśmy je wykorzystali. Sernik to wspaniały deser, który jest robiony z serka śmietankowego i cukru. Jest to jeden z najsmaczniejszych deserów, który jest uwielbiany przez wszystkich.
W tym artykule podzielę się z Tobą kilkoma niesamowitymi przepisami na sernik z brzoskwiniami i możesz go łatwo zrobić w domu.
Składniki:
Baza sernika
1 filiżanka ciężkiej śmietany
3 łyżki cukru
1 filiżanka mąki
½ szklanki roztopionego masła
1 łyżka ekstraktu z wanilii
Nadzienie brzoskwiniowe
2 filiżanki mrożonych brzoskwiń
1/3 szklanki gęstej śmietany
2 łyżki cukru
½ łyżeczki soli
Polewa sernikowa
1 filiżanka cukru pudru
2 łyżki gęstej śmietany
Instrukcje:
Rozgrzej piekarnik do 180C/350F. Przygotować tortownicę typu springform.
W misce wymieszać serek śmietankowy i cukier. Następnie dodać jajka jedno po drugim. Gdy będzie już dobrze wymieszane, dodaj mąkę i ekstrakt waniliowy. Wymieszaj całość.
Rozłóż masę na dnie formy.
W rondlu rozpuść masło i cukier. Kiedy będzie już prawie roztopione, dodaj śmietanę i sól. Niech się gotuje przez 3 do 5 minut. Dodaj brzoskwinie i wymieszaj je całkowicie.
Wlać mieszaninę na podstawę i piec w piekarniku przez 25 do 30 minut.
Wyjmij go z piekarnika i pozwól mu ostygnąć. Odwróć ciasto i odklej patelnię springform.
W misce wymieszaj cukier i ciężką śmietanę. Wylej to na sernik i pozostaw na 1 do 2 godzin.
Udekoruj go pozostałymi brzoskwiniami. Podawaj schłodzony.
Wnioski:
Jest wiele sposobów na zrobienie sernika, ale ten jest bardzo prosty i smaczny. Dodałam też kilka dodatkowych składników w tym przepisie i dlatego jest pyszny. Mam nadzieję, że pokochacie ten przepis i uczynicie go częścią swojej diety.
Jeśli lubisz moje przepisy, to nie zapomnij podzielić się nimi z przyjaciółmi.
Możesz również śledzić moją stronę na Facebooku, aby uzyskać więcej przepisów.
Najnowsze komentarze