5 najlepszych przepisów mięsnych na gołąbki z kapusty

Rolki z kapusty są ostatecznym comfort food i nie ma wątpliwości, że jest to najbardziej pyszny przepis. Istnieje tak wiele odmian bułek z kapusty, które można przygotować; ale jedna rzecz, która sprawia, że bułki z kapusty specjalne jest jego nadzienie. Farsz jest sekretem za pysznością dania.

Składniki, których użyjesz do nadzienia będą zależały od tego, co chcesz zrobić. Jeśli robisz danie wegetariańskie, musisz użyć farszu warzywnego. Ale jeśli chcesz zrobić danie mięsne, wtedy możesz użyć farszu mięsnego.

W tym poście podzielę się z Tobą 5 najlepszymi mięsnymi przepisami na nadziewane roladki z kapusty. Przyjrzyjmy się im.

1. Roladki z boczkiem i grzybami

Jeśli masz ochotę na pyszne i wypełniające danie to jest to idealne danie dla Ciebie. Jest to łatwe danie i jest to świetny sposób, aby uzyskać dzieci do jedzenia warzyw. Składa się z boczku, grzybów i kapusty.

Składniki:

1 główka kapusty

3 filiżanki ugotowanego ryżu

1 cebula

3 łyżki masła

2 zielone papryki

2 filiżanki posiekanych grzybów

1 filiżanka pokrojonego w kostkę boczku

Sól i pieprz

1. Pokrój główkę kapusty na pół i usuń rdzeń.

2. Posiekaj cebulę i posiekaj paprykę.

3. Na patelni rozpuścić masło i dodać cebulę.

4. Gotuj cebulę, aż stanie się półprzezroczysta, a następnie dodaj paprykę.

5. Dodaj sól i pieprz i gotuj je przez kolejne 2 do 3 minut.

6. Teraz dodaj pokrojony w kostkę boczek i gotuj go przez kolejne 5 do 6 minut.

7. Posiekaj grzyby i wymieszaj je z kapustą.

8. Dodaj do mieszanki sól i pieprz i dobrze wymieszaj.

9. Przykryj patelnię i gotuj kapustę przez kolejne 20 minut.

10. Kiedy kapusta jest prawie gotowa, można dodać ryż.

11. Gotuj ryż, aż będzie w połowie ugotowany, a następnie wymieszaj go z kapustą.

12. Ponownie przykryj patelnię i gotuj przez kolejne 5 minut.

13. Podawaj na gorąco.

Wnioski:

Tak więc, oto najlepszy mięsny przepis na nadziewane rolki z kapusty. Możesz uczynić go jeszcze bardziej pysznym, dodając kilka innych przypraw i ziół.

2. Pomidor i szynka nadziewane rolki kapusty

Jest to popularne danie, które jest zwykle podawane na Boże Narodzenie i Święto Dziękczynienia. Jest to świetny sposób, aby Twoi goście czuli się nostalgicznie i jest to najlepsze danie dla wegetarian. Jest to połączenie pomidora, szynki i sera i smakuje niesamowicie.

Składniki:

2 główki kapusty

2 do 3 łyżek masła

½ szklanki pokrojonej w kostkę cebuli

1 filiżanka pokrojonych w kostkę pomidorów

1 filiżanka bułki tartej

¼ filiżanki startego parmezanu

Sól i pieprz

1. Pokrój kapustę na cztery części i usuń rdzeń.

2. Na patelni rozpuść masło i dodaj cebulę.

Zobacz boże narodzenie oferty Tylko najciekawszez całej Polski!

3. Gotuj cebulę, aż stanie się półprzezroczysta, a następnie dodaj pomidory

 

Możesz również polubić…