Jak zrobić domowe croissanty

Croissant to ciekawe francuskie pieczywo i jest dostępne w prawie każdej piekarni w kraju. Jednak najczęstszą rzeczą, którą można zobaczyć w sklepach jest bezglutenowy croissant. Ten rodzaj pieczywa jest nieco inny niż zwykły croissant, ponieważ zawiera jajko i nie zawiera glutenu.
Ciasto tego rogala jest wykonane z czterech składników: mąki, wody, soli i drożdży. Być może będziesz musiał użyć bezglutenowej mąki, jajka i masła. Ciasto jest dość proste do wykonania i potrzebujesz tylko kilku składników.
Jak zrobić domowe rogaliki bez drożdży:
Aby zrobić ciasto, trzeba wymieszać mąkę z wodą i pozostawić na 30 minut. Następnie dodaj do ciasta sól i drożdże. Teraz przykryj miskę folią i pozwól jej odpocząć przez 1 godzinę. Po 1 godzinie musisz zagnieść ciasto i zrobić rogaliki. Musisz podzielić ciasto na 12 do 14 części.
Po wyrobieniu ciasta, każdy kawałek należy zwinąć w kulkę, a następnie zrolować palcami. Należy zrobić wałki z ciasta i trzymać je przez 15 minut. Po 15 minutach należy pozostawić ciasto do wyrośnięcia na kolejne 30 minut.
Teraz należy pociąć ciasto na kształt trójkąta i złożyć trójkąt na pół. Trzeba będzie złożyć ponownie i ponownie, aż do uzyskania kształtu koła. Przykryj ciasto i pozwól mu odpocząć przez kolejne 15 minut.
Teraz musisz wyjąć ciasto z lodówki i pozostawić je na 10 minut. Trzeba będzie zrobić dziurę w cieście i zrobić kształt trójkąta.
Teraz trzeba będzie umieścić ciasto w piekarniku i piec je przez 25 minut. Po upieczeniu rogala, trzeba będzie zostawić go na 20 minut, a następnie trzeba będzie wyjąć go z piekarnika.
Wnioski:
Jeśli chcesz zrobić idealny rogalik bezglutenowy, to możesz zrobić ciasto według powyższego przepisu. Jeśli chcesz zrobić rogala bez drożdży, wtedy będziesz musiał zrobić ciasto i pozwolić mu odpocząć przez co najmniej 1 godzinę.
Najnowsze komentarze