Najlepsze przepisy na zrobienie pierniczków

Czy planujesz zrobić pierniczki w tym sezonie świątecznym? Jeśli tak, to nie zapomnij spróbować kilku najlepszych przepisów na pierniczki z tego artykułu.

Najlepszy przepis na pierniczki:

Jest to jeden z najbardziej popularnych przepisów na pierniczki, które wszyscy kochają. Ten przepis ma bogaty smak i jest łatwy do wykonania. Jest to idealny przepis, aby mieć z przyjaciółmi i rodziną.

1. Składniki

3 filiżanki mąki

1/2 szklanki proszku do pieczenia

2 łyżki sody oczyszczonej

1 1/2 łyżeczki mielonego imbiru

1 łyżka soli

1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej

1 filiżanka masła

1 szklanka cukru

1/4 szklanki melasy

1 jajko

1 łyżka mleka

1 łyżka ekstraktu z wanilii

Wskazówki

W dużej misce połączyć wszystkie suche składniki.

Roztopić masło i wymieszać z melasą.

Do mieszanki melasowej dodać cukier i jajko.

Dobrze wymieszać i dodać mleko oraz ekstrakt waniliowy.

Dodaj mokre składniki do suchych składników.

Dobrze wymieszaj, aż powstanie miękkie ciasto.

Przykryj ciasto i odstaw do lodówki na 30 minut.

Zwiń ciasto w kulki wielkości orzecha włoskiego i obtocz każdą kulkę w cukrze pudrze.

Przechowuj w szczelnym pojemniku do tygodnia.

Wskazówki:

– Melasa jest sekretnym składnikiem w tym przepisie.

– Możesz zrobić ten przepis z wyprzedzeniem i zamrozić go na później.

– Możesz użyć pozostałej melasy do zrobienia pysznych ciasteczek z kawałkami czekolady.

Piernik Przepis 2:

Jest to jeden z najbardziej klasycznych przepisów na pierniki. Jest to słodki i pikantny przepis. Jest to idealny przepis dla miłośników imbiru i jest to najbardziej pyszny przepis na cały rok.

1. Składniki

3 szklanki mąki

1/2 szklanki proszku do pieczenia

2 łyżki sody oczyszczonej

1 łyżka mielonego imbiru

1 łyżka mielonego cynamonu

1 łyżka mielonych goździków

1 łyżka mielonej gałki muszkatołowej

1/4 łyżeczki mielonego ziela angielskiego

1 łyżka soli

1 filiżanka masła

1 filiżanka brązowego cukru

1 filiżanka melasy

1 filiżanka kwaśnej śmietany

2 jajka

1 łyżka mleka

1/2 szklanki posiekanego skrystalizowanego imbiru

Wskazówki

Połączyć wszystkie suche składniki w dużej misce.

Roztopić masło i wymieszać z brązowym cukrem.

Dodać melasę i kwaśną śmietanę.

Do masy dodać jajka i dobrze ubić.

Dodać mleko i imbir i dobrze ubić.

Dodaj mokre składniki do suchych składników i dobrze wymieszaj, aż powstanie miękkie ciasto.

Przykryj ciasto i odstaw do lodówki na 30 minut.

Zwiń ciasto w małe kulki i obtocz każdą kulkę w granulowanym cukrze.

Przechowywać w szczelnym pojemniku do tygodnia.

Wskazówki:

– Możesz zrobić ten przepis z wyprzedzeniem i zamrozić go do późniejszego wykorzystania.

– Możesz zrobić go jako ciasto świąteczne, dodając trochę czerwonego barwnika do ciasta.

Piernik Przepis 3:

Jest to drugi przepis na piernik, który został

 

Możesz również polubić…