Najlepsze przepisy na zrobienie pierniczków

Czy planujesz zrobić pierniczki w tym sezonie świątecznym? Jeśli tak, to nie zapomnij spróbować kilku najlepszych przepisów na pierniczki z tego artykułu.
Najlepszy przepis na pierniczki:
Jest to jeden z najbardziej popularnych przepisów na pierniczki, które wszyscy kochają. Ten przepis ma bogaty smak i jest łatwy do wykonania. Jest to idealny przepis, aby mieć z przyjaciółmi i rodziną.
1. Składniki
3 filiżanki mąki
1/2 szklanki proszku do pieczenia
2 łyżki sody oczyszczonej
1 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
1 łyżka soli
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
1 filiżanka masła
1 szklanka cukru
1/4 szklanki melasy
1 jajko
1 łyżka mleka
1 łyżka ekstraktu z wanilii
Wskazówki
W dużej misce połączyć wszystkie suche składniki.
Roztopić masło i wymieszać z melasą.
Do mieszanki melasowej dodać cukier i jajko.
Dobrze wymieszać i dodać mleko oraz ekstrakt waniliowy.
Dodaj mokre składniki do suchych składników.
Dobrze wymieszaj, aż powstanie miękkie ciasto.
Przykryj ciasto i odstaw do lodówki na 30 minut.
Zwiń ciasto w kulki wielkości orzecha włoskiego i obtocz każdą kulkę w cukrze pudrze.
Przechowuj w szczelnym pojemniku do tygodnia.
Wskazówki:
– Melasa jest sekretnym składnikiem w tym przepisie.
– Możesz zrobić ten przepis z wyprzedzeniem i zamrozić go na później.
– Możesz użyć pozostałej melasy do zrobienia pysznych ciasteczek z kawałkami czekolady.
Piernik Przepis 2:
Jest to jeden z najbardziej klasycznych przepisów na pierniki. Jest to słodki i pikantny przepis. Jest to idealny przepis dla miłośników imbiru i jest to najbardziej pyszny przepis na cały rok.
1. Składniki
3 szklanki mąki
1/2 szklanki proszku do pieczenia
2 łyżki sody oczyszczonej
1 łyżka mielonego imbiru
1 łyżka mielonego cynamonu
1 łyżka mielonych goździków
1 łyżka mielonej gałki muszkatołowej
1/4 łyżeczki mielonego ziela angielskiego
1 łyżka soli
1 filiżanka masła
1 filiżanka brązowego cukru
1 filiżanka melasy
1 filiżanka kwaśnej śmietany
2 jajka
1 łyżka mleka
1/2 szklanki posiekanego skrystalizowanego imbiru
Wskazówki
Połączyć wszystkie suche składniki w dużej misce.
Roztopić masło i wymieszać z brązowym cukrem.
Dodać melasę i kwaśną śmietanę.
Do masy dodać jajka i dobrze ubić.
Dodać mleko i imbir i dobrze ubić.
Dodaj mokre składniki do suchych składników i dobrze wymieszaj, aż powstanie miękkie ciasto.
Przykryj ciasto i odstaw do lodówki na 30 minut.
Zwiń ciasto w małe kulki i obtocz każdą kulkę w granulowanym cukrze.
Przechowywać w szczelnym pojemniku do tygodnia.
Wskazówki:
– Możesz zrobić ten przepis z wyprzedzeniem i zamrozić go do późniejszego wykorzystania.
– Możesz zrobić go jako ciasto świąteczne, dodając trochę czerwonego barwnika do ciasta.
Piernik Przepis 3:
Jest to drugi przepis na piernik, który został
Najnowsze komentarze